Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Nyt projekt skal hjælpe dansk industri med brug af VR og AR

Nyt projekt skal over det næste års tid bane vejen for mere og bedre anvendelse af virtuel reality (VR) og augmented reality (AR) i danske industrivirksomheder.

Et nyt samarbejde mellem DTU, Virsabi, KRING og en række industrivirksomheder har set dagens lys. Samarbejdet hedder ’Digital Reality’ og udspringer af Industriens Fonds temaindkaldelse om nye digitale forretningsmodeller i dansk erhvervsliv.

- Danske virksomheder agerer i en virkelighed under hastig forandring, hvor det er afgørende for konkurrenceevnen, at virksomhederne griber de muligheder, som nye teknologier tilbyder. Herunder VR og AR. Projektet skal skabe nogle stærke brugseksempler og derved demonstrere, hvordan teknologien omsættes til forretningsmæssig værdi og dernæst inspirere andre industrivirksomheder til at komme i gang med at udnytte disse teknologiers potentiale, siger Thomas Hofman-Bang, adm. direktør i Industriens Fond, der har bevilliget godt 4,2 mio. kroner til Digital Reality-projektet.


Danske virksomheder sakker bagud i forhold til nabolandene på digitaliseringsområdet. Ifølge en undersøgelse fra virksomheden Dell, er blot 1 procent af de danske virksomheder kategoriseret som digitale frontløbere, mens det i for eksempel Sverige er hele 6 procent.

Samtidig viser internationale studier fra blandt andre virksomhederne Boeing og GE Healthcare, at VR og AR kan levere produktivitetsstigninger på mellem 25 og 46 procent dér, hvor de tages i brug på en god måde. Og det handler ikke kun om effektiviseringer. Det gælder også forbedringer af den service, som en virksomhed kan levere.

Et hovedfokus i det nye danske projekt er at få aktiveret de virksomheder, der ikke er kommet i gang med at arbejde med VR og AR endnu.

- Vi oplever, at en række af Danmarks største virksomheder er i gang med at implementere VR- og AR-løsninger. I samarbejde med Industriens Fond får vi nu mulighed for at bringe teknologierne ud til de mellemstore virksomheder, som udgør grundstammen i dansk erhvervsliv – og dermed er afgørende for den samlede danske konkurrenceevne, siger Jens Lauritsen, Chief Product Officer hos Virsabi, der er en af de bærende aktører i projektet.

Teknologien kommer ikke til at stå alene i projektet. Det handler også om adfærd, innovation og nye forretningsmodeller.

- I projektet vil vi gennem innovationsforløb hos virksomheder fokusere på at identificere og validere bæredygtige kommercielle idéer baseret på VR- og AR-løsninger. Det er vigtigt for os at demonstrere gennem konkrete eksempler, at teknologien kan skabe kommercielle resultater og ikke bare er en sjov gimmick, fortæller Carsten Ellegaard fra Kring Innovation.

Derudover vil projektet producere praktiske værktøjer, der kan hjælpe andre virksomheder med at komme i gang og dermed bane vejen for nye investeringer rundt omkring i dansk erhvervsliv.

- Vi ser naturligvis på mulighederne for at integrere VR og AR i vores aktiviteter. Derfor vil vi gerne være med til at sætte scenen for et projekt som Digital Reality og bidrage med vores kompetencer indenfor måling af effekten af implementering af ny digital teknologi, siger underdirektør Jakob Fritz Hansen fra Danmarks Tekniske Universitet.

Projektet er ved at tage fart, men begynder først for alvor tidligt på efteråret. Således kan interesserede virksomheder fortsat melde sin interesse for at være med i projektet, der løbende kan følges på projektets egen hjemmeside http://www.digital-reality.dk.
25/6 2019
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma
 • Texim

  Texim

  Focus Suppliers Nordic
 • congatec

  congatec

  Rugged 10 GbE infrastructure equipment
 • ROHM Semiconducter

  ROHM Semiconducter

  En PMIC til NXP’s i.MX 8M Mini applikations-processor
 • altoo

  altoo

  Få mere oscilloskop for pengene. Gratis undervisningsmateriale fra Keysight
 • altoo

  altoo

  Nyt om måleteknik. Gratis webinar. Tilbud på demoudstyr