Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Nyt projekt skal skabe bedre forretningsmuligheder i Indien

Nyt projekt skal skabe bedre forretningsmuligheder i Indien

'Next Step India' hedder et nyt projekt, der skal koordinere og matche danske SMV’er med indiske virksomheder på delegationsbesøg i Danmark.

Del artiklen på

Mulighederne for dansk erhvervsliv i Indien er store, og danske virksomheder skal have bedre hjælp til etablering af forretning i Indien end i dag. Det skal ske gennem målrettet matchmaking mellem danske virksomheder og indiske virksomheder på delegationsbesøg i Danmark.

Sådan lyder ambitionen i det nye projekt 'Next Step India' som Indian Danish Chamber of Commerce (IDCC) og Industriens Fond nu søsætter med en bevilling på knap 4 mio. kr.

- Indien spiller en stor og stigende rolle på det globale marked. Både når det kommer til eksport, som sourcing-destination og produktionsland. Men også hvis det handler om talentrekruttering og nye grønne partnerskaber. Next Step India skal være med til at udbrede viden om de mange muligheder Indien tilbyder dansk erhvervsliv, siger Søren Holm Johansen, der er bestyrelsesformand i IDCC.

Indiske delegationer skal matches med danske virksomheder

Helt konkret skal projektet koordinere og matche danske SMV’er med indiske virksomheder på delegationsbesøg i Danmark. Derudover skal projektet afholde workshops og rådgivningsevents flere steder i landet i samarbejde med erhvervshusene. Dertil vil projektet skabe og formidle viden gennem partnerskaber og netværk samt tilbyde virksomhedsforløb, der kan hjælpe med at afklare mulighederne for at drive indisk forretning.

- Udenlandske virksomheder, der er på besøg i Danmark, er allerede motiverede for at lave forretning. Derfor er det vigtigt, at de møder de rigtige samarbejdspartnere, når de er i landet. For især de mindre virksomheder er det dyrt at afsøge nye markeder, og derfor er SMV’er generelt tilbageholdende. Ambitionen med projektet er at hjælpe flere med at få adgang og fodfæste på det indiske marked ved at facilitere kontakten mere målrettet på dansk jord, siger Søren Holm Johansen.

- Flere danske virksomheder skal få øjnene op for de store muligheder, som det indiske marked rummer. Den geopolitiske situation gør Indien til et væsentligt alternativ til Kina, og samtidig har landet en veluddannet arbejdsstyrke, der gør Indien til en interessant forretningspartner. Med Next Step India vil vi gøre marked og samarbejde mere tilgængeligt for danske virksomheder, end det er i dag, siger Thomas Hofman-Bang, der er direktør i Industriens Fond.

 

3/6 2024
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma