Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Prevas og Exseed Health i samarbejde om digital fertilitetsbehandling

Prevas og Exseed Health i samarbejde om digital fertilitetsbehandling

Exseed Health er i gang med at udvikle en digital platform, der kan hjælpe par med at få opfyldt drømmen om at blive gravide. Prevas er blevet valgt som udviklingspartner til projektet.

Forskning viser at ét ud af fem par har problemer med at blive gravide og at 40% af disse problemer relaterer sig til manden. Forskning viser desværre også at mænd har en tendens til ikke at lade deres sædkvalitet teste, blandt andet på grund af stigmatisering omkring fertilitetsproblemer. Exseed Health er i gang med et projekt, der kan hjælpe disse par.

- i har nu lavet en simpel løsning til at teste en mands sædkvalitet, der består af en smartphone app og et lille device, samt et personaliseret livsstilsprogram, designet til at hjælpe par til at blive gravide, siger Morten G. Ulsted, CEO Exseed Health.


Ved hjælp af kameraet i en smartphone og mikroskopet i det lille device, vil manden selv kunne teste sin sæd – i sit private hjem. Livsstilsprogrammet vil derefter ud fra analysen kunne give gode råd til, hvordan ændringer i kost og livsstil kan forbedre mandens sædkvalitet.

- Markedet for fertilitetsservices er på 40 mia. dollar årligt, men næsten alt er fokuseret på kvinder og der er næsten intet målrettet mænd på trods af at i omtrent 40 pct. af tilfældene, så er det mandlige faktorer, der gør, at parret ikke opnår graviditet. Med denne løsning, ser vi frem til at kunne hjælpe mange par med at få opfyldt drømmen om at blive forældre, siger Morten G. Ulsted.

Udviklingsprocessen er i fuld gang og bygger på nyeste forskning inden for fertilitetsbehandling. Prevas’ Life Science-eksperter er blevet valgt til at hjælpe Exseed Health med at udvikle det lille device.

- Prevas’ erfaring med state-of-the-art elektronikudvikling til Life Science-industrien, og små low-power IoT-devices, gør dem til den oplagte partner til at få realiseret vores idé, siger Morten G. Ulsted.

Prevas’ udviklingsteam ser frem til at blive en del af projektet.
- Vi er meget stolte af at være blevet valgt som udviklingspartner til dette projekt. Dette viser igen, at Prevas er en kompetent udviklingspartner for det meget krævende Life Science-forretningsområde. Life Science er et af vores fokusområder, hvor vi gør en forskel på grund af vores størrelse, kompetencer og processer, siger Henrik Møller, Direktør for Prevas A/S.

Exseed Health’s koncept er blevet hædret på Forbes’ liste over ”start-ups to watch”. Produktet bliver udviklet i et stærkt samarbejde mellem forskere i fertilitetsbehandling og ledende virksomheder indenfor eHealth, heriblandt Prevas og Trifork eHealth. Produktet bliver lanceret i Q3 2018.
5/3 2018
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma
  • Texim

    Texim

    Focus Suppliers Nordic