Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Teknologisk Institut køber strøm fra ny Better Energy solcelleparkFoto fra Better Energy solcellepark ved Svendborg. Foto: Better Energy.

Teknologisk Institut køber strøm fra ny Better Energy solcellepark

Teknologisk Institut har indgået en elkøbsaftale med Better Energy, der gør det muligt at aftage vedvarende energi de næste 10 år til Instituttets aktiviteter i Taastrup.

Del artiklen på

Teknologisk Institut er en central partner i at sikre den grønne omstilling i virksomhederne med hensyn til energi, materialer og fødevarer. Efter at have støttet mange virksomheder med udvikling og test af teknologiske løsninger, der bidrager til den grønne omstilling, tager Instituttet skridt til at reducere sit eget miljømæssige aftryk. Gennem elkøbsaftalen bidrager Teknologisk Institut til at øge mængden af vedvarende energi i Danmark.

- Det er meget vigtigt for os at øge mængden af vedvarende energi, som vi køber til at drive vores faciliteter. Denne aftale vil give os mulighed for at aftage nok vedvarende energi til at dække størstedelen af elforbruget på vores site i Taastrup, siger Juan Farré, adm. direktør, Teknologisk Institut.

- Samtidig får vi muligheden for at komme tættere på vores bæredygtighedsmål samt støtte produktionen af grøn energi.

Teknologisk Institut er et uafhængigt, almennyttigt forsknings- og udviklingsinstitut, der fremmer brugen af teknologiske fremskridt til gavn for industri og samfund. Instituttets fokus på klima og energi indebærer blandt andet samarbejde med en lang række danske virksomheder om at identificere muligheder for at foretage miljøforbedringer og reducere energiforbruget. Den nye aftale bidrager med ny, vedvarende energi til det danske elnet.

Ny solcellepark netop tilsluttet elnettet

Teknologisk Institut har sammen med flere andre virksomheder på tværs af forskellige sektorer bidraget til, at en 55 hektar stor solcellepark placeret tæt på Hoby i Lolland Kommune nu producerer vedvarende energi. Solcelleparken forventes at producere 70 GWh strøm, svarende til cirka 43.000 danskeres elforbrug.

- Det er dejligt at se Teknologisk Institut bidrage til udviklingen af Hoby solcellepark gennem denne elkøbsaftale, siger Mikkel Thorup, direktør for elkøbsaftaler i Better Energy.

- Som en betroet partner for mange virksomheder ift. metoder til bæredygtig strøm går Instituttet foran ved at træffe beslutningen om at aftage ny vedvarende elektricitet, der dækker aktiviteterne i Taastrup.

Mens der er indgået kontrakter på strømmen fra solcelleparken ved Hoby, så får lokale virksomheder fra Lolland snart en unik mulighed for at aftage lokalproduceret, grøn strøm. Better Energy og Lolland Kommune har netop indgået en aftale, som giver lokale virksomheder i kommunen mulighed for at komme forrest i køen og købe grøn strøm på attraktive vilkår.

Better Energy planlægger at etablere et solcelleanlæg ved Gerringe på Sydlolland, og det er herfra, der udbydes grøn strøm på attraktive vilkår til lokale virksomheder.

7/9 2023
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma

Webinarer, events og messer

Mest læste


Læs magasinet

Læs magasinet

Nyeste Nyheder