Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Teknologisk Institut styrker dansk innovation og teknologisk udviklingTeknologisk Institut har bl.a etableret et nyt center for bioteknologiske løsninger, Biosolutions Technology Center.

Teknologisk Institut styrker dansk innovation og teknologisk udvikling

Teknologisk Institut investerede i 2023 over 90 mio. kr. i nye materialeanlægsaktiver - primært udstyr til højteknologiske test-, demonstrations- og udviklingsfaciliteter.

Del artiklen på

Teknologisk Institut har i 2023 leveret 39.000 konkrete teknologiske løsninger til 10.600 kunder med en kundetilfredshed på 4,7 ud af fem. Samtidig er Instituttet rykket fra en 11. til en 9. plads som den mest attraktive arbejdsplads blandt ingeniører i Danmark (iflg. Universum). Det fremgik tirsdag, hvor Instituttets topledelse gjorde status for 2023 ved det årlige repræsentantskabsmøde.

Instituttets arbejde har bidraget til at skabe de løsninger, der styrker danske virksomheders konkurrenceevne, og som skaber innovation på tværs af brancher.

- Vi lykkes, når erhvervslivet og samfundet lykkes. Vores mission er at stille os dér, hvor vi forudser, at vi kan gøre en forskel i fremtiden. Instituttet hjælper virksomheder med at løse de udfordringer, de ikke selv har viden eller ressourcer til at løse. Hver gang vi løser et problem for en virksomhed, så udvikler vi ny viden, som får betydning for den næste virksomhed. For en branche. For hele samfundet, siger Teknologisk Instituts adm. direktør Juan Farré.

Nye industriparate test-faciliteter

Teknologisk Institut investerede i 2023 over 90 mio. kr. i nye materialeanlægsaktiver, primært udstyr til højteknologiske test-, demonstrations- og udviklingsfaciliteter. Blandt andet har Instituttet åbnet et Carbon Capture Lab i Aarhus og et nyt center for bioteknologiske løsninger, Biosolutions Technology Center, i Taastrup.

- Teknologisk Institut er en uundværlig del af det danske innovationssystem. Vi sikrer udvikling af relevant viden og teknologi, som omsættes til konkrete løsninger for virksomhederne. Det gør Instituttet blandt andet ved at give virksomheder adgang til vigtige test- og demonstrationsfaciliteter, som accelererer vejen fra ide til marked og minimerer risikoen for den enkelte virksomhed, siger bestyrelsesformand Mikael Bay Hansen.

Kunstig intelligens skal gøres konkret

Et af fokusområderne for 2024 er kunstig intelligens. Teknologisk Institut har i en årrække hjulpet virksomheder med at bruge AI, så det er relevant for deres forretning.

- Kunstig Intelligens har store potentialer for erhvervslivet – på tværs af brancher, størrelse og uanset om formålet er at styrke konkurrenceevnen, støtte den grønne omstilling eller udvikle nye forretningsmodeller. Vi ser frem til et fortsat tæt samarbejde med virksomheder, vidensinstitutioner og resten af innovationssystemet i de kommende år. Skridt for skridt medvirker vi til et mere grønt, resilient og digitalt erhvervsliv, siger Juan Farré.

Konkrete cases og fakta

Årets "Indsigt og Udsyn – Teknologisk Institut 2023” inkluderer økonomiske nøgletal, højdepunkter fra 2023 samt eksempler på løsninger. Fx CO2-fangst i Carbon Capture Lab, en AI-baseret løsning til klassificering af brugte computere, og hvordan proteinrige mikroalger sænker miljøaftrykket fra kyllingeproduktion.

https://www.teknologisk.dk/hvem-er-vi/indsigt-og-udsyn-2023/5374,5

25/4 2024
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma

Webinarer, events og messer

Mest læste


Læs magasinet

Læs magasinet

Nyeste Nyheder