Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Bosch præsenterer markante teknologi-nyheder på den virtuelle CES 2021 udstilling

Bosch præsenterer markante teknologi-nyheder på den virtuelle CES 2021 udstilling

CES 2021: Bosch sætter sin lid til kunstig intelligens og nye opkoblingsmuligheder i en lang række teknologi- og produktpræsentationer.

Under sloganet 'Sustainable #LikeABosch' præsenterer Bosch på den virtuelle teknologimesse CES 2021 intelligente og bæredygtige løsninger til sundhed, hjemmet og mobilitet på den virtuelle teknologimesse CES 2021.

Blandt innovationerne fra Boscher verdens første selvlærende sensor med kunstig intelligens til wearables og hearables inden for fitness tracking. Eftersom kunstig intelligens er en del af selve sensoren (edge AI), er der ikke længere brug for internetforbindelse, mens man træner, hvilket forbedrer energieffektiviteten samt databeskyttelse.


Bosch præsenterer også en sensor, der måler faktorer som luftkvalitet og relativ luftfugtighed. Denne funktion leverer oplysninger om koncentrationen af aerosoler i luften - data, der er blevet særligt vigtige i kampen mod coronavirus.

Boschs overvågningskameraer kan også hjælpe med at bekæmpe virussen. Kunstig intelligens gør det muligt for dem at køre en lang række kundespecifikke applikationer. For eksempel måler en ny kameraløsning med integreret intelligent videoanalyse kropstemperaturen kontaktløst, anonymt og med høj præcision - med en maksimal afvigelse på en halv grad.

Desuden kan kameraerne ved hjælp af en softwareløsning til den åbne kameraplatform for Bosch’s start-up Security and Safety Things registrere, om antallet af mennesker i en butik overholder de gældende corona-restriktioner. Platformen blev belønnet med en 2021 CES Innovation Award Honoree, hvilket gør den til en af fire udvalgte løsninger fra Bosch i år.

En anden premiere er en bærbar hæmoglobin-monitor, der kan registrere blodmangel ved hjælp af fingerscanning. Enheden er særlig velegnet til regioner, der ikke har tilstrækkelig adgang til lægehjælp. Monitoren er forsynet med kunstig intelligens og viser testresultater inden for 30 sekunder – uden behov for indsendelse til laboratorium eller unødige blodprøver.

Det bedste aktuelle eksempel på, hvordan innovativ Bosch-teknologi kan forbedre sundhed og velvære, er Corona PCR-testen på Bosch Vivalytic-testenheden. Med enheden er det nu muligt at få resultater endnu hurtigere: laboratorier, lægeklinikker, plejehjem og hospitaler kan evaluere fem test på samme tid på 39 minutter - teknologi, der bogstaveligt talt er 'invented for life'.

Takket være forbedret software kan positive test endda registreres på under 30 minutter. Udviklingen af Vivalytic-systemet, som består af en analyseenhed og testpatroner, stammer fra et langvarigt samarbejde mellem Boschs egen forskning og avanceret ingeniørvidenskab, Bosch Healthcare Solutions og Robert-Bosch-Krankenhaus – Stuttgart.

Bosch går forrest på klimaområdet

En undersøgelse, der for nylig blev offentliggjort i Tyskland, indikerede, at AIoT - ud over sundhedsapplikationer - også kan understøtte klimaindsatsen rigtig godt. Undersøgelsen viste, at omfattende digitalisering inden for mobilitet, produktion og bygningsteknologi kan hjælpe Tyskland med at nå næsten 50% af emissionsmålene i Parisaftalen (kilde: Accenture).

Her gør Bosch en forskel: sloganet for dette års CES - 'Sustainable #LikeABosch' - udtrykker et af aspekterne ved firmaets foretagsomme ansvar. Efterfølgeren til #LikeABosch-kampagnen har fokus på, hvordan alle kan gøre deres for at beskytte miljøet ved hjælp af bæredygtige produkter. Bosch går selv eksemplarisk forrest: Ifølge interne beregninger har alle selskabets 400 lokationer på verdensplan været CO2-neutrale siden 2020. Som den første globale industrielle virksomhed efterlader Bosch ikke længere et CO2-fodaftryk når det handler om den energi, selskabet producerer, og den energi, den indkøber udefra.

- Det næste skridt for Bosch er at håndtere emissioner i hele værdikæden, fra indkøb til brug af produkterne, siger Michael Bolle, direktionsmedlem i Bosch-koncernen. 

I den forbindelse er Bosch den første automotive leverandør, der tilslutter sig Science Based Targets-initiativet med et specifikt og ambitiøst mål: Opstrøms- og nedstrømsemissioner skal reduceres med 15 procent inden 2030. Boschs resultater på klimaområdet har også vundet anerkendelse uden for selskabet: non-profit Carbon Disclosure Project (CDP) har føjet Bosch til sin A-liste.

Bosch deler sin erfaring som klimabeskyttelsespioner med andre virksomheder gennem sit konsulentfirma Bosch Climate Solutions, der blev grundlagt sidste år. Bosch’s start-up sælger flere løsninger, herunder Bosch’s cloud-baserede energiplatform, som anvender intelligente algoritmer til at reducere energiforbruget for maskiner og dermed øge effektiviteten af produktionsprocesser. Bosch har allerede implementeret platformen på over 100 lokationer og derved ydet et stort bidrag til at forbedre energieffektiviteten - den vigtigste løftestang i virksomhedens bestræbelser på at blive CO2-neutral.

Digital og bæredygtig er vejen frem: i førerposition med industriel kunstig intelligens

Som dette eksempel viser, baner digitaliseringen vejen frem for bæredygtighed.

- Det er vores mål at være den førende AIoT-virksomhed på alle de områder, hvor vi er aktive, forklarer Michael Bolle. Tillid til kunstig intelligens er den vigtigste forudsætning for, at den kan etableres, så den kan forbedre menneskers liv og bidrage til at begrænse klimaændringerne.

Til dette formål er Bosch afhængig af industriel kunstig intelligens, som forklarer den fysiske verden til maskiner - i stedet for at lære dem at opføre sig som mennesker. Ikke desto mindre kræver dette etiske retningslinjer. For at definere disse har Bosch udarbejdet et kodeks for kunstig intelligens, der har fokus på konceptet om, at mennesker altid bevarer kontrollen.

Ud over at forbedre energieffektiviteten i produktionen tilføjer Bosch systematisk forbindelsesmuligheder til sine produkter til bygninger og mobilitet for at hjælpe forbrugerne med at spare energi. Et af disse produkter er en energi-kontrolenhed, som virksomheden tilbyder til brug i private hjem. I kombination med en varmepumpe og solcelleanlæg kan kontrolenheden reducere energiforbruget med op til 60 procent.

På mobilitetsområdet kan førere af elektriske køretøjer drage fordel af tjenester som Battery in the Cloud, der benytter smart softwareanalyse til at reducere batterislid med op til 20 procent.

Generelt vil kombinationen af elektrificeret og automatiseret kørsel med personlige og forbundne tjenester åbne op for et bredt felt af softwareapplikationer. Køretøjscomputere er centrale i Boschs bestræbelser på at udvide selskabets førende rolle inden for softwareintensive elektroniske systemer.

For at imødekomme dette behov indledte den nye Cross-Domain Computing Systems-division og dens 17.000 medarbejdere driften i begyndelsen af året. I denne enhed kombinerer Bosch sine funktioner inden for hardware- og softwareteknik til køretøjscomputere, sensorer og styreenheder til alle køretøjsdomæner. Dette reducerer kompleksiteten i udviklingen af køretøjer og vil få nye funktioner på vejen betydeligt hurtigere.

Ekspertise til at udforske månen: sigter højt med kunstig intelligens fra Bosch

Fra jordbundne veje til aktiviteter i rummet: Mens sidste års CES kunne glæde sig over premieren på SoundSee AI-sensorsystemet til den internationale rumstation, har Bosch denne gang stilet efter månen. Som en del af NASAs Tipping Point-program går Bosch sammen med selskaberne

Astrobotic og WiBotic samt University of Washington om at undersøge og udvikle teknologi til intelligent navigering og trådløs opladning af små robotter til drift på månen.
Forskere hos Bosch, der arbejder på projektet i Pittsburgh og Silicon Valley, bidrager med deres ekspertise inden for AI-baseret intelligent dataanalyse og trådløse forbindelsesløsninger. Resultaterne fra projektet vil strømme ind i den videre udvikling af Bosch AIoT-løsninger tilbage på jorden.

Alt dette viser tydeligt, hvor meget potentiale der er i AIoT, samt den centrale rolle bæredygtighed spiller i konceptet.

- Kun virksomheder, der allerede fokuserer på bæredygtighed i dag og bruger AIoTs høje potentiale, får også succes i morgen, mener Michael Bolle.
14/1 2021
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma