Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Coronakrisen forsinker hver tredje studerende

Coronakrisen forsinker hver tredje studerende

Nedlukningen af Danmark bremser hver tredje studerende på de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser, viser undersøgelse fra Ingeniørforeningen, IDA (in english).

Hver tredje studerende på de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser vurderer, at de bliver forsinket på deres studie, og over hver anden af dem mener, at det bliver vanskeligt at bestå eksamener, på grund af corona-nedlukningen. Det viser en ny undersøgelse blandt 1.246 studerende lavet af Ingeniørforeningen, IDA.

De altovervejende årsager til, at de studerende ikke tror på, at de når i mål til tiden, er at de ikke har haft adgang til laboratorier og værksteder under nedlukningen af landet, og at det ikke har været muligt at erstatte den praktisk erfaring via fjernundervisning.


IDAs formand Thomas Damkjær Petersen mener, at tallene er nedslående, og opfordrer derfor til, at der gøres alt, hvad der er menneskeligt muligt for at åbne studiestedernes laboratorier yderligere.

- En politisk aftale har sikret en delvis genåbning af forskningslaboratorierne. Der lægges op til, at post doc- eller PhD-forløb skal kunne gennemføres, og at specialestuderende der er afhængige af fysisk fremmøde, kan få adgang. Det er naturligvis glædeligt, men det står langt fra mål med udfordringen, siger IDAs formand.

Over halvdelen af de studerende på de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser frygter også, at de vil få sværere ved at bestå eksamener i de fag, de har under corona-situationen.

- Det skaber jo et stort problem for den enkelte, og kan få uoverskuelige konsekvenser for de studerendes trivsel, hvis så mange studerende ikke føler sig klar til eksamen. Det understreger, at det er en alvorlig situation, der ikke kun løses af begrænset åbning og trivselspuljer, siger Thomas Damkjær Petersen.
4/5 2020
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma
 • congatec

  congatec

  Rugged 10 GbE infrastructure equipment
 • Texim

  Texim

  Focus Suppliers Nordic
 • ROHM Semiconducter

  ROHM Semiconducter

  En PMIC til NXP’s i.MX 8M Mini applikations-processor
 • altoo

  altoo

  Få mere oscilloskop for pengene. Gratis undervisningsmateriale fra Keysight
 • altoo

  altoo

  Nyt om måleteknik. Gratis webinar. Tilbud på demoudstyr