Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Dansk tech-virksomhed hjælper Vestas til millionbesparelser

Dansk tech-virksomhed hjælper Vestas til millionbesparelser

Danske Invokers, der specialiserer sig i brugercentrerede applikationer til virksomheder, har udviklet en løsning til den danske vindmøllegigant Vestas, som sparer virksomheden millioner af kroner via store effektiviseringer ude i marken.

Den danske vindmøllegigant, Vestas, har skabt forretningsmæssig værdi svarende til et trecifret millionbeløb ved at optimere IT-systemerne med udgangspunkt i brugeroplevelsen. Det sker i samarbejde med den danske virksomhed, Invokers, der siden 2018 har været en del af en anden dansk tech-virksomhed, Trifork.

Vestas og Invokers har i fællesskab knækket koden til, hvordan Vestas alene med forbedrede interne IT-systemer kan spare over 400.000 mandetimer årligt. Den nye løsning, der er baseret på Apple-teknologi, er allerede taget i brug af Vestas' cirka 10.000 globale serviceteknikere. Effekten har været til at tage og føle på, og på under seks måneder har Vestas opnået return of investment på IT-projektet.


- Vi er utrolig glade for den tillid, Vestas har vist os gennem hele processen. Det har givet os en frihed, og vi mener, at den løsning vi i fællesskab har skabt, sætter scenen for, hvordan vi tænker alt fra UX til bruger-adoption ind i vores løsninger. Vestas viser, at de ikke kun er en forgangsvirksomhed inden for vedvarende energi. De er det også på deres investering i medarbejdere og større effektivisering, siger administrerende direktør hos Invokers, Kevin H. Petersen, og fortsætter:

- Mange begår den fejl, at de tænker indefra-ud. Det resulterer i, at flere virksomheder i dag har et utal af forskellige systemer, der aldrig opnår en tilstrækkelig adoption blandt medarbejderne til at gøre dem rentable. Triforks tilgang er løsninger, der altid tager udgangspunkt i medarbejdernes behov og de problemer, som teknologien skal løse for dem. På den måde sikrer vi en lavere fejlmargin, reducerer omkostningerne til oplæring i IT-systemer og skaber større motivation hos medarbejderne, da de selv har bidraget til løsningen.

Troels Fleckenstein, VP of Global IT i Vestas tilføjer:

- Vores partnerskab med Invokers og Trifork har automatiseret forretningskritiske SAP processer og givet vores medarbejdere direkte adgang til den information, de har brug for i opgaveløsningen. Medarbejderne har taget IT-løsningen helhjertet til sig, for vi er lykkes med at zoome ind på de processer, som rent faktisk letter arbejdet og skaber værdi for den enkelte.

Målet er international ekspansion

Siden 2018 har Trifork sammen med Invokers investeret kraftigt i at geare forretningen mod en fremtidig vækstrejse, senest med etablering af nyt kontor i Barcelona og fokus på Smart Enterprise løsninger baseret på SAP- og Apple-teknologier i udvalgte af Triforks 45 forretningsenheder i Europa.

Med Invokers ombord har Trifork-familien taget første skridt på rejsen mod at blive en global aktør på markedet for SAP og øvrige enterprise-løsninger, samt at udvide forretningen med en række nye produkter og services, som skaber resultater på endnu kortere tid. Den retning er i tråd med Apples øgede fokus på enterprise-segmentet.

- Fremtiden er digital, og overalt i verden kæmper virksomheder for at skabe den bedste brugeroplevelse - om det er til medarbejdere eller kunder. Udfordringen for mange er ikke at udvikle applikationer. Det er at sikre så høj anvendelse som muligt. Det er det, vi kan. Sagt på en anden måde er vi i stand til at måle forretningsværdien af brugervenlige applikationer. Projektet med Vestas konsoliderer vores best practice fra de seneste 14 års arbejde, og er derfor vores seneste fyrtårnsprojekt. Nu tager vi erfaringerne med i rygsækken og gør sammen med Trifork klar til at vise værdien af brugercentrerede og intuitive software-løsninger i enterprise-segmentet for resten af verden, understreger Kevin H. Petersen.
31/8 2020
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma