Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Den grønne omstilling skal boostes i små og mellemstore virksomheder Energisektoren har fart på, og der er et stort potentiale i at få flere danske virksomheder koblet med på den vækstrejse, siger Glenda Napier, CEO i Energy Cluster Denmark.

Den grønne omstilling skal boostes i små og mellemstore virksomheder

Flere små og mellemstore virksomheder i Region Sjælland skal tage del i den innovative udvikling, som den grønne omstilling af energisektoren fører med sig.

Nyt projekt med involvering af Energy Cluster Denmark og DTU - Danmarks Tekniske Universitet skal de næste to år sikre, at innovationskraften blandt virksomheder i Region Sjælland får et løft.

Virksomheder på Sjælland har mulighed for at styrke deres innovationskraft og udnytte det potentiale, som den grønne omstilling indeholder. Det skal ske ved at styrke samarbejdet mellem førende danske energiforskere og virksomheder på Sjælland. DTU og Energy Cluster Denmark vil nu i et projekt sikre, at flere af regionens små og mellemstore virksomheder booster deres viden og kompetencer indenfor den grønne omstilling. Til formålet har man fået godt 1,3 mio. kr. i støtte fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.


- Energisektoren har fart på, og der er et stort potentiale i at få flere danske virksomheder koblet med på den vækstrejse, der pågår, siger Glenda Napier, CEO i Energy Cluster Denmark:

- Netop i Region Sjælland har vi de seneste år set gode og stærke eksempler på innovation på energiområdet - Kriegers Flak havmøllepark; energilagring i sten på Lolland og planer om grønt metanolanlæg på Vordingborg Havn er eksempler på, at der er grøde i innovationen på energiområdet, også i Region Sjælland. Men der er potentiale for mere og særligt samarbejde med førende forskere kan løfte de lokale virksomheder et nyt sted hen, siger hun.

Bringe viden i spil

Energisektoren er blandt de mest innovative i Danmark. Det er derfor nærliggende at skæve til energisektoren for at introducere virksomheder, som har ønske om at accelerere deres innovation, til en industri, der både er præget af global konkurrence med høje vækstrater og innovation for fuld damp.

- Vi vil gerne bringe vores viden i spil, ikke mindst indenfor digitalisering af energisystemet og sektorkobling, siger Christoffer Greisen, projektleder ved DTU Elektro:

- Lolland er langt fremme med vind, men der er f.eks. en række flaskehalse i elnettet i forhold til resten af Sjælland, og en række nye muligheder åbner sig i forbindelse med Femernforbindelsen. Her vil lokale virksomheder kunne byde ind med løsninger, der flytter forbruget i tid og udnytter koblingerne mellem el- og varmesystemerne, og som baserer sig på forskning fra DTU, siger han.
3/1 2022
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma