Branche, teknologi, komponentdistribution

 

E-20 udstilling: Nyt temaområde sætter fokus på udvikling

E-20 udstilling: Nyt temaområde sætter fokus på udvikling

Blandt de mange nye tiltag på den kommende elektronikmesse i Odense Congress Center, 1. - 3. september, er et fælles udstillingsområde for danske design- og udviklingshuse under navnet 'Udvikling i Danmark'.

Konceptet, med at samle flere butikker med det samme vareudbud i samme gade, er kendt fra mange storbyer. Tænk bare på London, hvor du typisk finder boghandlerne i Charing Cross Road. Det giver kunderne den fordel, at de ved helt præcis, hvor de kan finde varerne - hvis ikke det ene sted, så helt sikkert det andet.

Så spørger du nok dig selv, hvad har det at gøre med den kommende elektronikmesse i Odense Congress Center? Faktisk mere, end du umiddelbart skulle tro.

- Vi kommer ikke uden om fordelene ved at 'samle butikkerne i samme gade'. For udviklingshusene vil det være et væsentligt punkt under den kommende E-20 messe, fortæller Søren Mathiasen, vicedirektør for salg og marketing hos Prevas.


Et helt nyt tiltag på E-20 samler nemlig de danske udviklingshuse - og sætter fokus på mulighederne for udvikling i Danmark. Det nye temaområde 'Udvikling i Danmark' bliver et epicenter af specialister med kernekompetencer inden for projekt- og produktudvikling fra idé til produktion.

Udvikling i den danske elektronikbranche

Som et af Danmarks store og innovative udviklingshuse er Prevas en del af styregruppen bag det nye område. Gruppen skal definere og validere områdets indhold og sørge for, at de deltagende virksomheder repræsenterer udvikling af elektronik i Danmark.

- Med den stigende outsourcing inden for elektronikbranchen, ser vi efterhånden flere og større udviklingshuse herhjemme. Derfor giver det rigtig god mening at give de besøgende på messen et samlet indblik i, hvilke eksperter, de kan finde lige rundt om hjørnet og de innovative løsninger, de kan levere, fortæller Søren Mathiasen og fortsætter:

- Vi har så mange kompetencer med enormt stort potentiale på det danske marked, og det glæder jeg mig til at vise på elektronikmessen.

Fra idé til virkelighed

Elektronikken er i konstant udvikling og i takt med, at begreber som IoT, industri 4.0, kunstig intelligens (AI) samt virtuel og augmented reality (VR/AR) sniger sig ind i forbrugernes bevidsthed, følger også et behov hos mange industrivirksomheder for at levere ekstra funktionaliteter i mange slags produkter. Det kræver i mange tilfælde kontakt til specialister inden for flere slags elektroniske procesesser - og den kapacitet har de færreste OEM-virksomheder.

- Flere og flere virksomheder har brug for en øget designassistance, når de skal implementere nye funktioner i deres produkter. Her kommer de danske udviklingshuse ind. Uanset, om vi starter fra et idéplan, eller om en virksomhed har brug for hjælp til produktudvikling, så kan de danske udviklingshuse levere den designerfaring og det kontaktnetværk, der kan gøre idéer eller en opskalering til en realitet, vurderer Søren Mathiasen.

Netop her kommer synergieffekten ved at samle flere - grundlæggende konkurrerende - design- og udviklingshuse på ét sted under den kommende elektronikmesse i Odense. Et samlet udstillingsområde giver de besøgende på E-20 muligheden for at gå på opdagelse blandt kompetencer og finde lige præcis den løsning eller den rådgivning, de er på jagt efter.

Store forventninger til 'Udvikling i Danmark'

Søren Mathiasen ser det som en styrke, at det er konkurrerende huse, der kommer til at stå side om side i det nye område:

- Det nye område bliver ikke kun et spændende sted for de mange besøgende, det bliver et område fyldt med muligheder for udviklingshusene. Vi ser "Udvikling i Danmark" som en mulighed for at skabe alliancer på tværs af konkurrenceskellene. Vi regner med, at der bliver søsat en række projekter, som vil trække på viden fra flere udviklingshuse, spår Søren Mathiasen og fortsætter:

- Det betyder også, at jo flere vi er, desto bedre kan vi demonstrere den spændvidde og den store viden, som udviklingshusene tilbyder fra hardware- og softwaredesign over embeddede løsninger, radiokommunikation, antenneteknologi og protokoller til apparatkonstruktion og elektromekanik.

Scenariet er i høj grad realistisk, og Udvikling i Danmark trækker på de meget fine erfaringer, som elektronikmessen har fra det tæt beslægtede koncept "Produktion i Danmark". Ved at samle maskineri og viden har besøgende ved tidligere elektronikmesser kunne opleve, hvor effektiv dansk produktion kan være med et samarbejde mellem ellers konkurrerende virksomheder.

- Når vi under den kommende E-20 messe tager imod besøgende, der har brug for at tilføje kommunikation, software, databehandling i cloud eller lignende i deres produkter, så er målet, at vi kan bidrage fra flere virksomheder i 'Udvikling i Danmark' området. Vi skal kunne gå uden om smålighed og være i stand til at pege på de ekspertiser, som vi ved, findes blandt kollegerne i branchen. Det styrker ikke kun vores fælles image - den samlede profil af danske kompetencer vil stå rigtig stærkt. Og det vil undre mig meget, hvis det ikke også medfører leads fra udlandet, slutter Søren Mathiasen.

12/3 2020
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma
 • altoo

  altoo

  Nyt om måleteknik. Gratis webinar. Tilbud på demoudstyr
 • ROHM Semiconducter

  ROHM Semiconducter

  En PMIC til NXP’s i.MX 8M Mini applikations-processor
 • Texim

  Texim

  Focus Suppliers Nordic
 • congatec

  congatec

  Rugged 10 GbE infrastructure equipment
 • altoo

  altoo

  Få mere oscilloskop for pengene. Gratis undervisningsmateriale fra Keysight