Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Huawei og Aalborg Universitet udvider samarbejdetDu Zhibin, præsident for Huawei Sweden R&D.

Huawei og Aalborg Universitet udvider samarbejdet

Huawei og Aalborg Universitet (AAU) udvider samarbejdet. Huawei investerer 35 millioner fordelt over de næste fem år i det strategiske partnerskab.

20 forskningsprojekter er det indtil nu blevet til i et tæt samarbejde mellem teknologivirksomheden Huawei og Aalborg Universitet. Og nu er en ny aftale indgået.

På den ene side står Huawei med indsigt i telekommunikation fra markeder over hele verden, og på den anden står AAU’s forskere fra Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet og Det Tekniske Fakultet for IT og Design. Kombinationen af de to parter har vist sig som et perfekt udgangspunkt for at skabe ny viden og teknologiske fremskridt.

 - Det er en win-win-situation. AAU er et af de ledende universiteter inden for ingeniør-videnskaben, og Huawei er ledende inden for ICT (informations- og kommunikationsteknologi). AAU huser nogle fantastisk dygtige forskere, og der er tillid og plads til, at vi tør udfordre hinanden. Derudover glæder det mig meget, at et samarbejde som vores - mellem industri og universitet - bidrager til, at nyuddannedes kompetencer i stadig højere grad matcher det, der efterspørges ude hos virksomhederne, forklarer Du Zhibin, præsident for Huawei Sweden R&D.

Først med nye teknologier

Den seneste udvidelse af samarbejdet sikrer i alt 35 millioner kroner til forskning i informations- og kommunikationsteknologi fordelt over de kommende fem år. For Aalborg Universitet er aftalen en mulighed for at få indblik i den absolut nyeste teknologi.

- Det er vigtigt for os, at vi samarbejder med de førende i verden, og det er Huawei. På nogle områder inden for mobilteknologi, for eksempel 5G, er Huawei de første med ny teknologi hver gang, udtaler leder af Institut for Elektroniske Systemer, professor Thomas Bak til NORDJYSKE. Han fortsætter:

- Hvis vi kun sagde ja til at samarbejde med nummer 10, ville vi jo også blive dårligere, siger han.

Du Zhibin står i spidsen for samarbejdet med AAU, hvis rammer i praksis er meget fleksible.

 - Umiddelbart vil vi samarbejde om projekter, der handler om trådløs kommunikation, antennedesign, akustik, nye materialer og energi. Men vi er ikke begrænset til netop disse områder. Vi er åbne for at samarbejde om alt, som giver mening for begge parter, forklarer Du Zhibin.

 Samarbejdet mellem Huaweis egne forskningscentre og førende universiteter verden over er afgørende for virksomhedens udvikling af telekommunikation. Huawei samarbejder i øjeblikket med flere end 300 universiteter verden over. 

Gennem etableringen af talentudviklingsprogrammet 'Huawei ICT Academy Program 2.0', som blev annonceret for nyligt, vil Huawei over en fem årige periode investere mindst 50 mio. dollars i en yderligere udvidelse af samarbejdet med universiteter over hele verden. Målet er bl.a. at uddanne to mio. flere IT-folk på verdensplan.

- Umiddelbart vil vi samarbejde om projekter, der handler om trådløs kommunikation, antennedesign, akustik, nye materialer og energi. Men vi er ikke begrænset til netop disse områder. Vi er åbne for at samarbejde om alt, som giver mening for begge parter, forklarer Du Zhibin, der er præsident for Huawei Sweden R&D.

9/3 2020
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma
 • congatec

  congatec

  Rugged 10 GbE infrastructure equipment
 • Texim

  Texim

  Focus Suppliers Nordic
 • ROHM Semiconducter

  ROHM Semiconducter

  En PMIC til NXP’s i.MX 8M Mini applikations-processor
 • altoo

  altoo

  Få mere oscilloskop for pengene. Gratis undervisningsmateriale fra Keysight
 • altoo

  altoo

  Nyt om måleteknik. Gratis webinar. Tilbud på demoudstyr