Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Lækagesensor fra Aguardio kåret som 'Årets bedste IoT-løsning'Fra 19 højt kvalificerede indstillinger til tre finalister og til sidst én vinder: Aguardio vinder prisen for den bedste IoT-løsning i 2021.

Lækagesensor fra Aguardio kåret som 'Årets bedste IoT-løsning'

Lækagesensor fra Aguardio blev i et skarpt konkurrencefelt valgt som 'Årets bedste IoT-løsning', der er en nystiftet pris, som for første gang blive uddelt i forbindelse med den netop overståede EOT-messe i Herning.

Aguardios vand- og energibesparende lækagesensor bliver den første vinder nogensinde af 'Årets bedste IoT-løsning'. Kåringen fandt sted 1. september på EOT-messen blandt de øvrige særdeles kvalificeere finalister, dommerkomitéen samt publikum.

Aguardio fra Vejle har udviklet en lille IoT-enhed, der reducerer vand- og energiforbrug i bygninger. Via sensorer tænder Aguardio G2, når man går i bad, og et lille ur på enheden tager tid på badet og gør via en løsning i skyen den badende opmærksom på, hvor længe man har stået under bruseren. Denne visualisering af brusebadstiden har vist sig at være effektiv til at forkorte brusebadet og udløse vandbesparelser på op til 24 procent.


Foruden at spare forbrugerne tid og penge taler Aguardios løsninger ind i et samfundskritisk behov for vandbesparelse. Det er bl.a. årsagen til, at dommerkomitéen i år valgte at kåre Aguardio som vinderen af 'Årets bedste IoT-løsning'.

- Årets vinder er virkelig værd at holde øje med. Aguardio anvender i deres løsning både big data og nudging og sikrer på den måde, at den gode ide følges til dørs af let adgang til ændret adfærd. Det er den type løsning, vi har brug for. Aguardio har skabt et produkt, der både er gennemtænkt, godt gennemført og som også har rigtig gode skaleringsmuligheder. Stort tillykke herfra, isger Carolina Benjaminsen, CEO for DigtalLead – Danmarks nationale klynge for digital teknologi.

- Jeg er imponeret over, hvor innovative de mange indsendte løsninger er. Og med vinderen Aguardio får vi en løsning, der både er klimavenlig og meget let at bruge. Jeg håber, Aguardio og de andre finalister kan inspirere til, at der bliver skabt endnu flere gode løsninger – for vi har potentialet i Danmark til at være førende på dette område, siger Rikke Hougaard Zeberg, branchedirektør i DI Digital.

Dommerkomité begejstret for diversitet og innovation blandt indsendte idéer

Dommerkomitéen håbede på at modtage ansøgninger med IoT-løsninger, der skaber værdi for brugere og samfundet, understøtter den grønne omstilling, bæredygtighed og bedre livskvalitet, men som også skaber en god forretning for ejerne eller udviklerne. Og blandt de indkomne 19 ansøgninger var der rigtig mange, der levede op til de krav. Det udløser stor optimisme for de kommende års udvikling inden for IoT hos dommerne.

- IoT rummer et stort potentiale i forhold til at arbejde med komplekse problemstillinger inden for blandt andet klima, men de modne løsninger og gode cases er stadig få. Finalisterne i årets IoT-løsning er alle eksempler på velfungerende løsninger med stort potentiale i forhold til at nedbringe ressourceforbruget i danske virksomheder og kommuner, siger Jacob Høffer Larsen, Specialkonsulent, Digitalisering og Teknologi, KL.

- Der var mange virkelig innovative løsninger præsenteret ved dette års IoT-pris. IoT er virkelig modnet som teknologi, og danske virksomheder omfavner det for at løse de samfundsmæssige udfordringer, fortæller Mirko Presser, Associate Professor, Aarhus University, BSS, BTECH, Digital Business Development.

- Baseret på det store antal af ansøgere og kvaliteten af løsningerne, er det tydeligt, at IoT bliver større og større. Samtidigt er det også tydeligt, at potentialet for løsningerne er meget større, end det der i dag er realiseret, så nu handler det om at få udbredt de gode løsninger endnu mere. Det håber vi, at denne pris er med til at gøre, opsummerer Anders S. Mynster fra FORCE Technology, der har været formand for dommerkomitéen i 2021.

Præmien for årets bedste løsning inden for IoT kåres i regi af Nordic IoT Centre, som drives af de to GTS-virksomheder FORCE Technology og Alexandra Instituttet i samarbejde med aktører og partnere fra det digitale innovationslandskab i Danmark. Det er en årligt tilbagevendende begivenhed, der blev etableret i 2021.
5/9 2021
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma
 • Microchip

  Microchip

  AWS-connected embedded systems
 • Siemens EDA

  Siemens EDA

  WP: Raising the pillars of digital transformation
 • Sensor ECS

  Sensor ECS

  IT hardware til brug i industriens krævende miljøer
 • Power Technic ApS

  Power Technic ApS

  Medico Strømforsyninger / Åbne typer samt til printmontage
 • Siemens EDA

  Siemens EDA

  WP: How Siemens EDA helps you engineer a smarter future

Webinarer, events og messer

Mest læste


Læs magasinet

Læs magasinet

Nyeste Nyheder