Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Mekoprint med rekordomsætning på trods af Corona

Mekoprint med rekordomsætning på trods af Corona

Mekoprint har været igennem to større udsving i aktiviteterne i det seneste 'Corona-år' med stigning og fald på over 40 %. Trods det er virksomheden lykkedes med fortsat samlet vækst i både omsætning og indtjening.

Regnskabet for Mekoprint Holding A/S med afslutning 30. september 2020 viser en stigning i nettoomsætningen fra 501 millioner kroner til 509 millioner kroner. Resultatet før skat steg med 15 procent fra knap 23 millioner kroner til 26,5 millioner kroner, som er lavere end forventet i den danske industrikoncern.

Regnskabsåret har været præget af stor usikkerhed om aktivitetsniveauet, men samlet set ser Mekoprint tilbage på året med særlig stolthed over det sammenhold, der har bragt virksomheden godt igennem krisen, påpeger firmaet i en pressemeddelse.

 - Det har på ingen måde været et normalt år, så alle har skullet tænke anderledes for at håndtere perioder med nedgang og lykkes med ekstraordinære kundebehov. Det er kun på grund af et kæmpe engagement og fleksibilitet fra alle medarbejdere, at det er lykkedes at komme så godt igennem, siger CEO Anders Kold, og han fortsætter:

 - Som familieejet virksomhed tænker vi langsigtet, så der er kun gennemført meget få ændringer i bemandingen igennem Corona-krisen. Vi konkurrerer på viden og det gode samarbejde, som der ikke bare kan skrues op og ned for på kort sigt.

Der er også taget et stort ansvar for at undgå Corona-smitte både blandt kollegaer og derhjemme. Samlet set er Corona smitteprocenten i Mekoprint frem til nu kun på 1,8 procent ift. det aktuelle landsgennemsnit på 2,8 procent blandt virksomheder i Danmark.

Corona-krisen har også smittet positivt af på Mekoprint med en stigning i Medico forretningen på næsten 20 procent i de seneste to år. Medico-området forventes fortsat at stige i andel med komponenter til alt fra hospitalsudstyr og medico-apparater til sensorer placeret forskellige steder på kroppen.

Forventningerne til regnskabsåret 2020/21 er fortsat vækst i omsætning og indtjening på baggrund af tidligere års investeringer - og et stadigt tættere samarbejde med kunderne om deres produktudvikling.

Mekoprint udvikler og producerer produkt-specifikke komponenter og totalløsninger omkring kundernes egen elektronik. Virksomheden har derfor et bredt produktprogram med alt fra betjeningsløsninger til trykte sensorer, kabinetter, finmekaniske komponenter og kabler, der forbinder elektronikken.

Kunderne spænder bredt fra små teknologivirksomheder til nogle af verdens førende industri- og elektronikvirksomheder som Bosch, Siemens, Danfoss og Grundfos. Mekoprint består af knap 600 medarbejdere i Danmark, Polen, Ukraine og Kina med fælles fokus på høj kvalitet, automatiserede processer og det gode kundesamarbejde. Virksomheden har danske afdelinger i Aalborg, Støvring, Hornslet og København og er opdelt i fire divisioner – henholdsvis Graphic Electronics, Chemigraphics, Mechanics og Cables.

4/2 2021
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma