Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Ny leder af CAMM centret

Ny leder af CAMM centret

Centre for Acoustic-Mechanical Micro Systems, CAMM får en ny leder, Frieder Lucklum, der er ekspert i sammenhængen mellem akustik og mekanik.

Frieder Lucklum er pr. 1. januar 2020 ansat som professor og ny leder af forskningscentret CAMM. Centret beskæftiger sig med sammenhængen mellem akustik og mekanik i mikroskala, der er afgørende i produktionen af bl.a. høreapparater og hovedtelefoner.

Netop på dette vidensområde er Danmark blandt verdens førende. Tre af de største producenter af høreapparater og hovedtelefoner, Oticon, Widex og GN Hearing, er danske. De tre virksomheder har sammen med DTU Elektro og DTU Mekanik dannet forskningscenteret, CAMM.


- CAMM er et strategisk vigtigt indsatsområde for både DTU Elektro og DTU Mekanik, idet det binder de mekaniske, akustiske og elektriske fagområder sammen i et for Danmark vigtigt teknologiområde, siger Preben Jørgensen, direktør DTU Elektro, og Hans Nørgaard Hansen, direktør DTU Mekanik. 

Frieder Lucklum kommer fra en stilling som seniorforsker på Institute for Microsensors, -actuators and -systems (IMSAS) på University of Bremen. Hans seneste forskningsprojekter har haft særligt fokus på 3D print af mikro- og nanostrukturer, bl.a. til brug i akustiske sensorer.

Tidligere har Frieder Lucklum bl.a. været tilknyttet Institute for Microelectronics and Microsensors på Johannes Kepler University Linz i Østrig. Her har han ved siden af sin forskning også varetaget undervisning og vejledning af studerende samt haft et tæt samarbejde med virksomheder.

Internationalt førende

Finn Agerkvist, der er leder af DTU’s gruppe for akustisk teknologi, glæder sig til at byde Frieder Lucklum velkommen.

- Frieder Lucklum har med sin ekspertise inden for design og fremstilling af akustiske mikrosystemer den helt rette baggrund til at realisere vores vision om, at CAMM centret skal være internationalt førende inden for spændingsfeltet mellem mikroakustik og –mekanik, siger Finn Agerkvist. 

Frieder Lucklum ser også frem til sine nye udfordringer som leder af CAMM centret. 
- Jeg glæder mig til at fortsætte mit faglige arbejde inden for særligt mikrosystemer og akustiske mikrosensorer i samarbejde med de dygtige forskere på DTU og de tre verdensførende virksomheder på området, siger Frieder Lucklum.

8/1 2020
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma
 • congatec

  congatec

  Rugged 10 GbE infrastructure equipment
 • Texim

  Texim

  Focus Suppliers Nordic
 • altoo

  altoo

  Få mere oscilloskop for pengene. Gratis undervisningsmateriale fra Keysight
 • ROHM Semiconducter

  ROHM Semiconducter

  En PMIC til NXP’s i.MX 8M Mini applikations-processor
 • altoo

  altoo

  Nyt om måleteknik. Gratis webinar. Tilbud på demoudstyr