Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Ny podcast-serie fra DTU åbner døren til forskernes verden

Ny podcast-serie fra DTU åbner døren til forskernes verden

DTU Learn for Life har med støtte fra Otto Mønsteds Fond skabt en podcastserie, hvor du kan lytte til nogle af landets bedste forskere, der fortæller om deres faglige fascination og arbejde.

Bag enhver forsker gemmer sig en god, personlig historie om et menneske, der har en livslang fascination af et specielt fagområde eller udfordring.

DTU Learn for Life giver nu alle interesserede muligheden for at opleve den fascination helt tæt på, når de i ’TECHfolk’, en ny podcastserie på 10 afsnit, inviterer lytterne ind i hovedet på passionerede DTU-forskere. Der vil være afsnit om alt fra slangegift til tarmbakterier og nanoteknologi. 

- Vi er rigtig stolte over det færdige resultat. Det er noget, vi har arbejdet på siden marts i år, hvor vi udvalgte en række af de bedste forskere til at formidle og dele ud af deres glæde og engagement ved det at forske. Vi håber, at vi kan vække tanken om, at man altid kan lære noget nyt, siger Karina Rothoff Brix, direktør for DTU Learn for Life og fortsætter:


- Det er aldrig for sent at lære noget nyt, og vi håber, at vores podcastserie kan blive en digital læringsplads, der kan være med til at underholde og inspirere andre til at dyrke deres fascination. Sund nysgerrighed er nøglen til udvikling og livslang læring.”

Udbrede kendskabet til STEM

Formidlingsprojektet, som er støttet af Otto Mønsteds Fond, skal bidrage til mere viden om STEM-fagene, der inkluderer Science, Technology, Engineering og Math. Samtidig skal podcast-serien tegne et mere moderne billede af, hvad det vil sige at forske. Mange har måske et forældet billede af en gammel, støvet kælder og mænd i hvide kitler, men ifølge Karina Rothoff Brix er virkeligheden en helt anden.

- For folk der ikke har deres daglige gang i forskningsmiljøet, kan det være svært at forholde sig til, hvad det indebærer at forske. Vi vil gerne nedbryde murene og præsentere omverdenen for den passion, der findes blandt vores forskere på DTU, der er blandt de førende i verden inden for STEM-fagene. Målet med TECHfolk er derfor at tegne billedet af passionerede mennesker, som vågner hver morgen og har modet til hele tiden at udfordre sig selv og prøve noget nyt, siger hun.

De første tre afsnit, hvor man kan lytte til forskning i slangegift, kryptologi og fremtidens energi, er allerede tilgængelige. Selvom sæson 1 er optaget, er planen at fortsætte indblikket i forskernes hverdag med 10-12 nye afsnit om året. TECHfolk kan høres på alle streaming-tjenester og udkommer hver anden uge.

9/11 2020
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma