Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Penge til rekordstort solcelle-projekt i NordjyllandVisualisering af solprojektet ved Brønderslev.

Penge til rekordstort solcelle-projekt i Nordjylland

Det danske udviklingsselskab GreenGo Energy har sikret finansiering til ambitiøst solcelleprojekt i Brønderslev. Projektet står til at blive Danmarks største arealmæssigt, understreger GreenGo-direktør, Karsten Nielsen.

Danmarks kommuner igangsætter grønne projekter som aldrig før. En række af dem kan tilskrives udviklingsselskabet GreenGo Energy, som har mere end 70 solcelleprojekter i støbeskeen. Og nu har virksomheden taget det første store skridt mod etableringen af Danmarks hidtil største solcelleprojekt med et samlet areal på over 360 h ektar.

GreenGo Energy har nemlig overdraget projektet til den tyske energivirksomhed Encavis AG. Med andre ord er der allerede på nuværende tidspunktet sikret finansiering.

Solprojektet vil kunne producere over 250 GWh (Giga-Watt timer) grøn energi årligt. Det svarer til forbruget for mindst 62.000 husstande, eller ca. 0,8% af Danmarks årlige elforbrug.

Ifølge borgmester Mikael Klitgaard vil et solprojekt af denne kaliber være et stort rygstød for kommunens CO 2-regnskab:

- Først og fremmest er jeg stolt af, at vores kommune har valgt at gå videre med planerne om etableringen af en solcellepark. Dernæst er jeg glad, at finansieringen er i hus. Forhåbentlig vil vi kunne benytte os af grøn solenergi inden for et få år. Vi mangler en godkendelse af lokalplanen, og den forventer jeg nok skal falde på plads, forklarer Mikael Klitgaard.

En forretningsmodel som gavner alle parter

GreenGo Energy opererer med en forretningsmodel, der ikke kræver økonomisk støtte fra staten. Til gengæld er stærke finansielle partnere livsvigtige, når solcelleprojekter skal følges til dørs. Og det har GreenGo fundet i tyske Encavis AG, fortæller adm. direktør Karsten Nielsen:

- Encavis AG er, med deres betydningsfulde og dybe erfaring inden for sol i hele Europa, en ideel partner for solprojektet i Brønderslev. At have sikret finansieringen gavner alle interessenter i projektet, da projektet nu er et skridt tættere på at realiseres. Udover finansieringen hjælper Encavis med at strukturere og optimere projektet gennem udførelsesprocessen.

Tilbage i maj kunne selskaberne oplyse, at Encavis AG fremover skal finansiere en portefølje på mere end 500 MW subsidie-fri solprojekter i Danmark. Og blot få måneder efter denne aftale, har parterne skrevet under på, at de sammen skal tage næste skridt mod realiseringen solprojektet i Brønderslev.

Ifølge Karsten Nielsen er Brønderslev ikke den eneste kommune, der har slået øjnene op for solenergi:

- Det går stærkt for den grønne omstilling, og der er stor efterspørgsel på solenergi blandt de danske kommuner. Derfor leder vi altid efter nye partnere til vores solparker - både finansielle partnere, leverandører og jordejere, siger Karsten Nielsen.

4/9 2020
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma
 • Siemens EDA

  Siemens EDA

  WP: How Siemens EDA helps you engineer a smarter future
 • Sensor ECS

  Sensor ECS

  IT hardware til brug i industriens krævende miljøer
 • Power Technic ApS

  Power Technic ApS

  Medico Strømforsyninger / Åbne typer samt til printmontage
 • Microchip

  Microchip

  AWS-connected embedded systems
 • Siemens EDA

  Siemens EDA

  WP: Raising the pillars of digital transformation

Webinarer, events og messer

Mest læste


Læs magasinet

Læs magasinet

Nyeste Nyheder