Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Stor pris til AAU-forsker for effektelektronik til vindenergi-løsninger Professor Frede Blaabjerg. Foto Lars Horn.

Stor pris til AAU-forsker for effektelektronik til vindenergi-løsninger

Professor Frede Blaabjerg vinder en EAWE Scientific Award, som uddeles af European Academy of Wind Energy. Den internationalt anerkendte pris får han for sin banebrydende forskning i effektelektronik til vindenergi.

Professor Frede Blaabjerg fra Aalborg Universitet er udpeget som dette års vinder af den prestigefyldte EAWE Scientific Award. Prisen uddeles hvert år af European Academy of Wind Energy, en sammenslutning af de fremmeste europæiske forskningsinstitutioner og universiteter inden for vindenergi.

Frede Blaabjerg, som er professor ved Institut for Energiteknik, er glad for anerkendelsen. Han ser det også et skulderklap til sine samarbejdspartnere og Aalborg Universitet.

- Det er en stor anerkendelse af mig, mit arbejde og de folk, jeg arbejder sammen med. Det er også en anerkendelse af Aalborg Universitet og dansk ingeniørvidenskabelig forskning. Jeg håber, at den vil gøre os endnu mere synlige internationalt hos både vindemølleindustrien og andre videnskabelige miljøer, siger Frede Blaabjerg, som modtog prisen torsdag ved en virtuel konference.


Han får den for sit mere end 30-årige virke som banebrydende forsker i effektelektronik. Det er systemer og komponenter, der kan behandle høje spændinger, store effekter og varierende frekvenser. Det er et afgørende forskningsfelt inden for vedvarende energi.
Med sin forskning har Frede Blaabjerg blandt andet skabt et grundlag for, at sol- og vindenergi i dag er et realistisk alternativ til kul og olie.

Også hos ledelsen på Aalborg Universitet vækker prisen begejstring.
- Det er endnu en fortjent anerkendelse af Frede Blaabjerg, som længe har befundet sig i den absolutte verdenselite inden for sit felt. Det er svært at overdrive betydningen af hans energiforskning, der har og vil sætte sig markante spor i den grønne omstilling af verdenssamfundet, siger rektor på Aalborg Universitet, Per Michael Johansen.
1/6 2021
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma
 • Siemens EDA

  Siemens EDA

  WP: How Siemens EDA helps you engineer a smarter future
 • Siemens EDA

  Siemens EDA

  WP: Raising the pillars of digital transformation
 • Sensor ECS

  Sensor ECS

  IT hardware til brug i industriens krævende miljøer
 • Microchip

  Microchip

  AWS-connected embedded systems
 • Power Technic ApS

  Power Technic ApS

  Medico Strømforsyninger / Åbne typer samt til printmontage

Webinarer, events og messer

Mest læste


Læs magasinet

Læs magasinet

Nyeste Nyheder