Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Talent-uger skal trække internationale tech-talenter til Danmark

Talent-uger skal trække internationale tech-talenter til Danmark

Copenhagen Capacity og den nationale klyngeorganisation for de digitale erhverv, DigitalLead, er gået sammen om seminarrækken 'TalentWeeksø, der skal klæde danske virksomheder i erhvervet på til at tiltrække og fastholde internationale kollegaer.

'Talent til Danmark (TalenTDK)' hedder et landsdækkende talenttiltrækningsinitiativ, der løber frem til 2022. Formålet er at brande Danmark internationalt som en attraktiv karrieredestination for tech-talenter - dvs. professionelle programmører, softwareudviklere, it-sikkerhedseksperter og så videre.

Vi har nemlig langt fra nok kritisk masse i Danmark til at besætte alle ledige stillinger i it-erhvervet. Det går ud over vores konkurrenceevne, og derfor er vi afhængige af at tiltrække kvikke hoveder fra udlandet.


Det går projektejer for TalenTDK, Copenhagen Capacity, nu sammen med Danmarks nationale klyngeorganisation for digitale teknologier, DigitalLead, om at gøre danske virksomheder opmærksomme på.

Det sker i første omgang med webinarrækken TalentWeeks, der over en periode på tre uger giver danske virksomheder indsigt i det strategiske samarbejde omkring talentagendaen, som DigitalLead og TalenTDK har indgået.

Webinarene, der løber af stablen henholdsvis den 9., 16. og 23. september har generelt fokus på talenttiltrækning, men også på at trække unge internationale talenter til Danmark, herunder at fastholde internationale studerende, som læser it-uddannelser på de danske universiteter og på, hvordan man "onboarder" og støtter internationale medarbejdere, når de først er blevet ansat.

Sammen rækker vi bredere ud

- Vi ser store fordele i at arbejde sammen med DigitalLead omkring TalenTDK-projektet", fortæller direktør for marketing og talent hos Copenhagen Capacity, Nikolaj Lubanski og fortsætter:
- Med sit store, nationale netværk af primært it-virksomheder, er DigitalLead den oplagte samarbejdspartner for os. Vi har et godt tilbud på hylderne til de danske virksomheder, som akut står og mangler it-arbejdskraft - og DigitalLead har den kritiske masse af medlemsvirksomheder, som oplagt kan få gavn af programmet".

Også hos DigitalLead vækker samarbejdet begejstring:

- Vores medlemsvirksomheder har hårdt brug for lettere adgang til internationalt talent på it-området, og her er et skræddersyet program, der hjælper dem med netop det", fortæller regionaldirektør for DigitalLead, Birgit Pia Nøhr og fortsætter:
- Når det kommer til talentudfordringen giver det stor mening at løfte i flok og samarbejde på tværs af organisationer. Det kræver en stærk, koncentreret indsats på tværs af landets centrale erhvervsfremmeaktører", slutter hun.

Læs mere om TalentWeeks på https://www.digitallead.dk/kalender/talentweeks/
1/9 2020
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma
 • altoo

  altoo

  Nyt om måleteknik. Gratis webinar. Tilbud på demoudstyr
 • Texim

  Texim

  Focus Suppliers Nordic
 • congatec

  congatec

  Rugged 10 GbE infrastructure equipment
 • altoo

  altoo

  Få mere oscilloskop for pengene. Gratis undervisningsmateriale fra Keysight
 • ROHM Semiconducter

  ROHM Semiconducter

  En PMIC til NXP’s i.MX 8M Mini applikations-processor