Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Tre danske virksomheder kan blive Europas næste tech-succes

Hele tre danske it-virksomheder er med i slutspurten om at vinde den europæiske Future Unicorn Award. Det viser listen over nominerede, der netop er blevet offentliggjort.

Valuer.ai, CanopyLAB og Radiobotics, er sammen med 17 andre europæiske vækstvirksomheder vurderet til at kunne blive den næste unicorn i Europa, hvilket vil sige en virksomhed med potentialet til at opnå en markedsværdi på over 1 mia. dollars.

Hos Valuer.ai ser adm. direktør Dennis Juul Poulsen nomineringen som en stor anerkendelse, der forhåbentligt kan hjælpe virksomheden videre ud i verden.

- I Valuer er vi meget stolte over at blive nomineret som en virksomhed, der har potentiale til at blive Europas næste førende tech-virksomhed på linje med f.eks. Google, Facebook og Microsoft. Vi har arbejdet benhårdt de sidste tre år på at realisere vores mål om at skabe en global platform, der matcher innovative startups med samarbejdspartnere og investorer. Så det er en kæmpe anerkendelse at få. 


Valuer leverer en digital platform, der via kunstig intelligens matcher små innovative vækstvirksomheder med større og mere etablerede virksomheder og investorer, så de kan begynde et professionelt samarbejde. En slags LinkedIn eller Tinder for innovation.

CanopyLAB udbyder en social læringsplatform baseret på AI, mens Radiobotics laver augmented radiologi indenfor røntgenbilleder.

Prisen uddeles af den internationale brancheorganisation DIGITALEUROPE, der repræsenter over 35.000 virksomheder rundt i Europa gennem samarbejder med nationale brancheorganisationer.

Formålet med kåringen er at hædre de SMV’er, som har størst potentiale til at blive fremtidens europæiske unicorns. Og kigger man tilbage i tid, har vinderne af prisen de to foregående år faktisk været danske – nemlig Umbraco i 2019 og Corti i 2020.

- Det er et tegn på, at vi i Danmark har en helt særlig evne til at opbygge stærke og nytænkende vækstvirksomheder inden for tech. Men det er vigtigt, at vi skaber nogle rammer for, at de også kan blive unicorns med base i Danmark. Ellers går vi glip af dansk vækst og arbejdspladser, siger Natasha Friis Saxberg, adm. direktør i IT-Branchen.
10/12 2020
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma