Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Verizon kortlægger 10 IT-trends for virksomheder i 2020

Ombyggede cloud-miljøer, software defined network og datamængdernes 'tyngdekraft' er nogle af de tendenser, som vil præge virksomhedernes anvendelse af IT i 2020, hvor meget også kommer til at handle om 'back to basics', vurderer Verizon.

Dette er en prøve. Verizon Business har netop givet sit bud på 10 markante IT-trends for virksomheder og organisationer i 2020:  
 
1. Fokus på grundlæggende teknologi, men også højteknologiske initiativer 
I 2020 bliver det 'back to basics', når det gælder investeringer i forhold til forretningsbehov. Men vi vil også se investeringer i teknologier som ansigtsgenkendelse og placeringsprofilering m.v., som kan forbedre kundeoplevelsen. For bare et par år siden, var det stadig meget dyrt, men nu er det blevet mere tilgængeligt at implementere den slags teknologi, som gør livet lettere, som sparer tid, og som kan fokusere forretningsprocesser mere mod den enkeltes behov.
 

2. Software defined network gør det nemmere at reagere hurtigt

I en tid med voksende uro såvel politisk som økonomisk er der afgørende at kunne reagere hurtigt i forhold til forretningsmuligheder eller ændrede vilkår. Det er baggrunden for, at 'software defined network' vil fortsætte med at blive implementeret af virksomheder verden over - for at sikre, at netværket er så fleksibelt og agilt, at det er nemt at skrue op eller ned for netværket og understøtte virksomhedens applikationer alt efter det konkrete og aktuelle behov,

3. Cloud-arkitekturen bliver re-designet
 

I 2020 vil virksomhederne fokusere på, hvordan de kan re-designe deres multi-cloud-miljø for at opnå fordele i forhold til hastighed, fleksibilitet og agilitet, men også i forhold til omkostningerne. Betegnelsen 'point of need clouds' handler om at flytte fra et ' through-the-network data flow' til et ' straight-there flow' for at muliggøre edge-applikationer som AI, video eller IoT. Væksten i mobile edge computing vil bevirke, at den type applikationer vokser og samles i 'containere', som gør det lettere at implementere dem, flytte dem mellem forskellige cloud-stacks og bevare overblikket. Målet er at opnå v irtualized connectivity.
 
4. Datamængdernes tyngdekraft

I takt med, at datamængderne fortsat vokser, vil data udvikle en egen 'tyngdekraft'. Mængderne af data bliver for store til at flytte til applikationerne - i stedet skal applikationerne så at sige bevæge sig mod dataene. I en alder med edge computing og distributed analytics bliver applikationerne mere datacentriske, og håndteringen af placeringen af data og af deres sikkerhed vil have top-prioritet.
 
5. Vi vil have indsigt og kontrol

Applikationerne bliver datacentriske - men multi-cloud-miljøerne vil også være applikationscentriske. Udfordringen bliver at få kontrol over applikationerne og styre og prioritere datastrømmene via automatiseret policy management. Virksomhederne vil have behov for kontrol med ydeevnen - over end-to-end application performancen set i forhold til brugeren af applikationerne. Det er nødvendigt for at kunne udnytte potentialet i netværksmiljøet - og for at kunne rette fejl, hvis de opstår.
 
6. Større økosystemer af partnere frem for enkeltleverandører

I en virtualiseret verden er vi nødt til at anvende en ny model, når vi anskaffer os teknologi. I 2020 vil indkøbsprocessen blive mere flydende og baseret på større økosystemer af partnere frem for enkeltleverandører. Det vil blive en udfordring at håndtere. Virksomhederne må erkende, at i et miljø præget af meget stærk konkurrence, er det brandet, som for alvor tæller. I sidste ende handler det om at gøre det lettere for kunderne at løse deres problemer.
 
7. Nye måder at interagere med kunder på

Interaktion med kunderne forgår i dag på mange forskellige måder - personligt, online, på sociale medier, i butikken, virtuelt, gennem augmented reality osv. I det nye årti vil virksomhedernes succes afhænge af, hvordan vi håndterer alle disse måder at interagere på. Spørgsmålet er, om vi skal omfavne denne virkelighed eller prøve at kontrollere den? I 2020 vil markedet for teknologi, der understøtter interaktion med kunder, vokse eksplosivt, og vi vil bl.a. se ny måder at anvende stemme og video på. Uanset hvad, er virksomhederne nødt til at fastholde fokus på kundeoplevelsen for ikke at risikere at skade deres omdømme og brand.
 
8. Ny kollega: en digital CIO

I takt med, at IT-miljøet bliver stadig mere komplekst, vokser også udfordringen med at håndtere de mange system-data og med at forstå, hvad der foregår. Løsningen er et virtualiseret dashboard, der præsenterer data på en overskuelig måde, som de fleste nemt kan forstå. Kunstig intelligens vil gøre det muligt for lave en 'digital CIO', som kan assistere CIO'en af kød og blod, og som vha. sensordata holder øje med systemet og gør opmærksom på evt. problemer.
 
9. Vi bliver nødt til at være pragmatiske, når det gælder IT-sikkerheden 

I de seneste måneder har vi igen set målrettede angreb på både virksomheder og myndigheder - inkl. statsstøttede angreb. Med et valgår i USA og politisk og økonomisk uro mange steder på kloden, kan vi forvente flere forsøg på at kompromittere datasikkerheden. Også derfor bliver vi nødt til at fokusere på den grundlæggende sikkerhed og sikre, at fortrolige og private informationer ikke kompromitteres. De største trusler mod datasikkerheden kommer dog stadig fra internt hold i virksomhederne. Og der er mere end nogensinde behov for at skabe og håndtere de såkaldte zero-trust-arkitekturer.
 
10. Hvordan virksomheden skal udnytte 5G

I 2020 begynder 5G-tjenester for alvor at blive udrullet over hele verden, og virksomhederne skal beslutte sig for, hvordan de vil udnytte de nye muligheder. Anvendelsen af 5G til robot-teknologi, automatisering og IoT ligger lige for, men i 2020 vil vi også se, at andre anvendelsesmuligheder bliver udforsket.

Udviklingen løber hurtigere end Moores lov

- I denne tid, hvor demokratiseringen af data og teknologi vokser generelt, vil vi også se, at den globale innovation fortsat løber hurtigere end Moores lov, siger George Fischer, president of Global Enterprise hos Verizon Business i forbindelse med offentliggørelsen af trend-listen.

- Vi tror,at 2020 vil blive et gennembrudsår for de virksomheder, som har været først til at begynde den digitale omstillingsproces, og som nu er gunstigt stillet i forhold til at høste fordelene ved teknologier som 5G, men også de nicheteknologier, som har potentialet til at skabe konkurrencefordele.

30/1 2020
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma
 • ROHM Semiconducter

  ROHM Semiconducter

  En PMIC til NXP’s i.MX 8M Mini applikations-processor
 • altoo

  altoo

  Nyt om måleteknik. Gratis webinar. Tilbud på demoudstyr
 • altoo

  altoo

  Få mere oscilloskop for pengene. Gratis undervisningsmateriale fra Keysight
 • Texim

  Texim

  Focus Suppliers Nordic
 • congatec

  congatec

  Rugged 10 GbE infrastructure equipment