Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Vestjysk elektronik-virksomhed slår tilbage efter voldsomt Corona-dykMechtronic er etableret af elektromekaniker og opfinder Esben Kristensen, der i den daglige drift og ledelse får assistance af sin kone, lærer Vibeke Sondrup Kristensen.

Vestjysk elektronik-virksomhed slår tilbage efter voldsomt Corona-dyk

Mechtronic i Holstebro hjemsendte næsten alle ansatte under Corona-krisen, men firmaet er nu tilbage på fuld styrke og på vej med en række nye produkter

Elektronikvirksomheden Mechtronic i Holstebro modtog i fjor en Gazellepris fra dagbladet Børsen for stor vækst gennem flere år, men det fik en brat ende i foråret, da Corona brød ud, hvor bemandingen hurtigt gik fra 10 til bare tre medarbejdere: De to indehavere plus en enkelt ansat. Men allerede nu er firmaet tilbage igen på fuld bemanding, og ordretilgangen vil føre til ny vækst i efteråret, forventes det.

Mechtronic har lært af Corona at sprede sine varer og sine ydelser over en større pallette, og lige nu er firmaet bl.a. ved at færdiggøre en ny fjernbetjening, MWD-600, der skal hjælpe chauffører på Scania-lastbiler, så de hverken over- eller underlæsser.

Mechtronic står også bag et særligt spejlspeedometer, som en kørelærer eller motorsagkyndig kan bruge til at se, om en elev kører for stærkt. Instrumentet til at følge med i elevens handlinger er et af de mest sælgende produkter hos Mechtronic, som selv har udviklet teknikken og nu har forhandlere over hele landet. 

17 år gamle Mechtronic har generelt levet en stille tilværelse, men firmaet er slået igennem med nicheprodukter og -services på forskellige smalle markeder. Når flyvarslingslyset går ud på kraftværkernes høje skorstene, så er det f.eks. medarbejdere fra Holstebro, der rykker ud for at reparere. Mechtronic overvåger også lamperne i de svinestalde, der er forsynet med naturlig ventilation ved hjælp af uv-lys – og hvor der nu er perspektiver i også at bekæmpe corona med uv.

Blandt de største kunder er to firmaer, der sælger løftegrej til vinduesmontage. Desuden sender for eksempel bilsynsfirmaet Applus røggastestere og miljøtestere til service og kalibrering hos Mechtronic.

Firmaet er etableret af elektromekaniker og opfinder Esben Kristensen, der i den daglige drift og ledelse får assistance af sin kone, lærer Vibeke Sondrup Kristensen.

- Vores allerstørste kompetence er produktion af ledningsnet og styringer. Det er udvikling og produktion, der er vores kerneområde, og det har vi samlet under ét tag. Vi gør kundernes ideer til virkelighed og udvikler løsningerne i tæt samarbejde med kunderne, siger Esben Kristensen.

- Vi tilbyder også service og reparation. En af vores medarbejdere har fundet ud af svagheder ved instrumentbordet på en bestemt type traktor og fundet de komponenter, der er problemer med. Rygtet har spredt sig, og nu får vi sendt defekte instrumentborde til reparation fra hele landet, siger Esben Kristensen.

12/10 2020
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma