Branche, teknologi, komponentdistribution

 

Bosch investerer miliarder i fremtidig digital vækst

Bosch investerer miliarder i fremtidig digital vækst

I forbindelse med Bosch Connected World 2022 annoncerede Bosch nye milliard-investeringer inden for en række strategiske områder som bæredygtighed, mobilitet, industri 4.0 samt kvantecomputing.

Del artiklen på

Bosch fortsætter sin offensive digitale transformation: I år 2025 vil teknologi- og tjenesteleverandøren have investeret 10 milliarder euro i digitalisering og tilslutningsmuligheder. To tredjedele af den store investering vil blive brugt til at udvikle og udvide nye lovende teknologier med fokus på bæredygtighed, mobilitet og industri 4.0.

- For Bosch giver digitalisering store muligheder inden for alle forretningsområder, fortæller Dr. Stefan Hartung, direktionsformand for Bosch-koncernen, på dette års Bosch Connected World (BCW) AloT industrikonference i Berlin.

- Udover nye lovende teknologier vil vi også investere i erhvervsrettet uddannelse og faglig udvikling af vores medarbejdere, fordi de er nøglen til teknologi, som er ’invented for life’ – både i dag og i morgen, siger Stefan Hartung.

I forhold til teknologien i en lidt fjernere fremtid annoncerede Stefan Hartung også, at Bosch samarbejder med IBM – inden for kvanteberegning og -computere. Hertil er Boschs målsætning at bruge kvanteberegningssimulering af materialer til at finde erstatninger for ædelmetaller og sjældne jordarter i CO2-neutrale drivlinjer – i både elmotorer og brændselsceller – de næste ti år.

Jagten på bæredygtige løsninger accelerer

Bosch bringer sin mangeårige erfaring med simulering af materialer, der er særligt vigtige for industrielle applikationer, ind i samarbejdet med IBM. I retur får teknologi- og tjenesteleverandøren adgang til IBMs base af mere end tyve avancerede kvantecomputere tilgængelige via IBMs cloud-systems.

Efterhånden som kvantecomputerens ydeevne forbedres i en fjern fremtid, kan det være muligt at drage konklusioner om specifikke egenskaber ved nye materialer på en brøkdel af den tid, der er nødvendig på konventionelle computere

Arbejdet med kvantealgoritmer til at udforske relevante use cases vil involvere forskning af eksperter fra både Bosch og IBM.

- Vi deler vores erfaringer med at simulere materialer til meget specifikke applikationsområder med IBM. Til gengæld får vi dybere indsigt i kraften og anvendeligheden af kvantecomputere og hardware. Sammen tager vi kvantesimulering til næste niveau og opnår derved en international konkurrencefordel, fastslår Stefan Hartung.

Udover nye materialer til brændselsceller er Bosch også interesseret i nye magneter til elektriske motorer, som er lettere, mere kompakte, mere effektive og lettere tilgængelige. Nye materialer som disse lover desuden at være mere miljøvenlige end sjældne jordarter.

Kvanteteknologier er afgørende for teknologisk suverænitet

Når det kommer til software til kvantecomputere, indtager videnskab og industri i Tyskland altså en stærk position i den globale konkurrence med USA og Kina – og markedsundersøgelses-institutter ser et stort potentiale i denne teknologi.

Boston Consulting Group vurderer, at markedet for kvantecomputere, herunder nye produkter og tjenester, vil blive hele 850 milliarder dollars værd i de kommende 15 til 30 år.

Forudsigelserne for kvantesensorteknologiområdet er også lovende: McKinsey forventer at markedet vokser til 7 milliarder dollars i de kommende år.

- Kvanteteknologi er afgørende for Europas teknologiske suverænitet. Det er vigtigt,at vi ikke overlader det til andre regioner at udvikle det på egen hånd, men i stedet åbne op for industrielle anvendelsesområder og udvikling af forretningsmodeller uden forsinkelse, siger Stefan Hartung.

Bosch spiller en førende international rolle på området og har på nuværende tidspunkt over 30 eksperter ansat inden for kvantesensorteknologi- og kvantecomputerområdet – og siden begyndelse af dette år har Decarbonize Industries, Boschs startupvirksomhed, arbejdet på at fremskynde kommercialiseringen af kvantesensorer.

Kvantesensorer har ligesom kvantecomputere stort potentiale og opnår en præcision, som konventionelle MEMS-sensorer (mikroelektromekanisk systemsensorer) ikke kan. I den nærmere fremtid vil det derfor være muligt at bruge dem til at opnå en målbar nøjagtighed, som er tusinde gange bedre.

Det betyder blandt andet, at kvantesensorer inden for medicinalområdet for eksempel vil være i stand til at hjælpe med at diagnosticere neurologiske tilstande som Alzheimers nemmere og mere præcist. De vil også kunne fornemme nerveimpulser og på den måde rykke og forbedre medicinske proteser og muliggøre kontrol ved brug tankekraft.

- Gennem vores aktiviteter inden for kvantesensorer og vores forskningspartnerskab med IBM vil vi skabe teknologi, som er ’invented for life’ i sin dybeste betydning, siger Stefan Hartung.

Bæredygtighed er kun et klik væk

Samarbejdet med IBM understreger samtidig, hvilken betydning stærke alliancer har for
Boschs digitale transformation: Det er en måde, hvorpå man kan samle de kræfter, der er nødvendige for en hurtig og succesfuld udvikling af lovende områder.

For at udnytte mulighederne ved digitalisering og spille en aktiv rolle i at forme den forbundne verden, rekrutterer Bosch også systematisk medarbejdere med dybdegående it- og softwareekspertise. I øjeblikket har virksomheden omkring 40.000 softwareeksperter, der arbejder inden for mange områder af fremtidig betydning.

De ansatte i Decarbonize Industries er for eksempel ved at udvikle en softwareløsning, der hjælper industrielle virksomheder med at opnå CO2-neutralitet. Løsningen er en platform, som er udarbejdet i fællesskab af Bosch og energileverandøren EWA AG, som vil trække aktuelle data fra energimarkedet, lovgivning og andre kilder for at vise virksomhederne den optimale vej til bedre bæredygtighed. Hvis parametre såsom statstilskud eller energipriser ændres, så vil de foreslåede tiltag automatisk justeres. 

14/11 2022
Produktlinks
Find din leverandør:

Mekanik underleverandør

Test & Måleudstyr

Test laboratorier

Tilføj dit firma